♡ Je kunt een latere verzenddatum aangeven bij jouw bestelling. Dan versturen wij pas op die dag. Liefs, team Verrasjelief ♡

De leukste tips voor Moederdag cadeaus

Waar komt Moederdag eigenlijk vandaan?

Ik vind het zelf altijd leuk om te weten hoe een traditie eigenlijk is ontstaan dus ik heb eens even wat research gedaan op Wikipedia :-)

Oorspronkelijk komt moederdag vanuit het klassieke Griekenland en werden niet de ‘gewone moeders’ maar Rhea, de moeder van de goden geëerd. Pas veel later, midden 19e eeuw werd Moederdag, zoals we het in Nederland en België kennen, en ‘Moedertjesdag’ zoals het in Antwerpen heet, geïntroduceerd in Amerika.

In 1870 startte een vrouwelijke rechter (Julia Ward Howe) een grote campagne voor Moederdag. Het ging om de ontwapening van vrouwen. Pas later, vanaf 1907 werd Moederdag door Anna Maria Jarvis gepromoot als een dag aan de waardering van moeders. Het idee sloeg aan en in 1914 besloot president Wilson dat elke tweede zondag van mei voortaan een nationale feestdag zou zijn ‘Mothers Day’. In Nederland is deze traditie pas rond 1925 overgenomen In Antwerpen is Moedertjesdag op een andere datum, namelijk 15 augustus. Dat komt doordat de Amerikaanse Moederdag nog niet bekend was toen de kunstenaar Frans van Kuyck in 1913 daar een Moederdag introduceerde.

Welke cadeaus gaf men traditioneel aan moeders op Moederdag?

Eigenlijk staan bloemen altijd al op nummer één. Deze worden het meest gegeven en verstuurd op Moederdag. De laatste jaren worden er wel meer droogbloemen gegeven. Dit omdat deze natuurlijk veel langer houdbaar zijn. Een ander populair cadeau voor Moederdag is iets lekkers om te eten of te drinken zoals chocolade, wijn of een lekker likeurtje. Maar laten we niet de belangrijkste cadeaus vergeten. De knutselwerkjes en gedichtjes, handgeschreven kaartjes en misschien wel ingestudeerde liedjes en dansjes voor mama op Moederdag. Dat is natuurlijk waar het om draait op Moederdag. Een aantal leuke tips vind je onderaan deze blog.

Van welke cadeaus worden moeders echt blij op Moederdag?
  1. Met stip op één staan zoals gezegd de eigengemaakte cadeautjes, versjes en dansjes (voor leuke ideeën, zie onder).
  2. Een mooi armbandje met subtiel bedeltje met de tekst ‘mama’ en een klein rozenkwarts steentje
  3. Heerlijke verwenset van Janzen
  4. Een heerlijke geurkaars met leuke tekst voor moeders
  5. Een luxe theeproeverij in prachtige verpakking
  6. Heerlijke ambachtelijke chocolade met speciale tekst
  7. Het complete Airfryer kookboek
  8. Bloemen door de brievenbus of droogbloemen door de brievenbus 9.Een lief kistje vol complimenten
  9. Een serveertoren voor hapjes of leuke accessoires

Moeders (en wie eigenlijk niet) worden er extra blij van als een Moederdag cadeau mooi ingepakt is. Bij Verrasjelief regelen wij dit allemaal voor jou. Als je in het opmerkingenveld bij de bestelling schrijft dat het voor Moederdag is, zorgen we ook voor een leuke bijpassende sticker en natuurlijk voor het allermooiste cadeaupapier.

Waar vind je leuke knutselideeën voor cadeaus voor Moederdag?

Bij het gekochte cadeau voegen kleine kinderen natuurlijk iets wat ze zelf gemaakt hebben. Dat zijn de mooiste Moederdagcadeaus! Wij zochten alvast een aantal leuke knutseltips voor Moederdag voor jullie op:

  1. Zelf bloemen maken, een t’shirt versieren of een sieradenschaaltje (klik op de link om te bekijken)

  2. Het woord ‘mama’ van wol maken (klik op de link om te bekijken)

  3. Een vrolijk schilderijtje op canvas: (klik op de link om te bekijken)

  4. Een moederdagslinger, een leuk plantenpotje of een zelfgemaakt doosje met tegoedbonnen: (klik op de link om te bekijken)

  5. Een vlinder van een wc-rol, een kaart met een uitvouwbaar hartje of een bloem van vilt (klik op de link om te bekijken)

moederdag-schilderij-maken-knutseltip-moederdagcadeau-gesneden-verkleind.jpg

(Fotobron: kidsproof.nl)

Op welke data is het Moederdag de komende jaren?

Zondag 12 mei 2024

Zondag 11 mei 2025

Zondag 10 mei 2026

Ik hoop jullie fijn te hebben geïnspireerd voor de komende Moederdag en jullie richting te hebben gegeven voor het leukste moederdagcadeau voor jouw moeder. Mocht je persoonlijk advies willen? Dan kan dat altijd. Je kunt ons mailen op info@verrasjelief.nl of chatten via de site of bellen met 074 - 700 2280. Ook als je zelf leuke knutseltips hebt, voeg ik deze graag toe aan onze site dus kom maar door 😊 Graag tot dan!

Met verrassende groet, Liesbeth

Geplaatst op feb 17, 2022